Nu există comentarii încă

Adevărații oameni

oameniReferințe: Daniel 11.32

„Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi.”

Daniel a fost omul care s-a pus la dispoziția Domnului. Acest lucru nu fost unul ușor, dar s-a meritat. Ca să fim oameni în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să facem parte din poporul ales al lui Dumnezeu, trebuie să fim copiii Lui.

1. Trebuie să fim parte din poporul ales

– identitatea poporului ales. Nu poţi avea o astfel de identitate dacă nu ai trecut mai întâi pe la Golgota. „Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu și l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată” – 1 Petru 2.9.
– privilegiile poporului lui Dumnezeu. De multe ori uităm identitatea noastră şi din acest motiv teama se cuibăreşte în inima noastră. Vrem să umblăm în lumina Feţei lui Dumnezeu? Vrem ca Duhul Sfânt să fie farul călăuzitor al vieţilor noastre?
– perspectiva poporului ales. Oare ce ne așteaptă în gloria lui Dumnezeu? Cerul se bucură de această așteptare a intrării în glorie a copiilor lui Dumnezeu. Oastea cerească se va bucura să ne primească în slava Domnului, dar cel mai important aspect este faptul că Îl vom întâlni pe măreţul Împărat al slavei.

2. Trebuie să-L cunoaștem pe Domnul

Când vorbeşte glasul Domnului, fiecare oaie a turmei divine Îi cunoaște glasul. Ce tragedie este ca Dumnezeu să vorbească, iar omul să nu fie în stare a-I asculta glasul. Nimeni nu poate trăi fără ca Domnul să-i poarte de grijă. Viaţa, în cele mai delicate aspecte, este legată de Creatorul ei. Nu eşti vinovat de sumedenia de gânduri negre apărute pe bolta vieţii tale, dar acestea nu trebuie să pună stăpânire pe viaţa ta. Roagă-L pe Domnul Isus Cristos să preia controlul vieţii, să domine El derularea vieţii tale, să-Şi impună voia în trăirea ta. Cristos, conform Cuvântului lui Dumnezeu, este pacea noastră.

3. Adevăraţii oameni vor rămâne tari

Nu vorbim despre muşchii lui Samson! Nu vorbim despre o astfel de tărie, ci de una mult mai mare.
– tăria credinţei. Domnul este sursa credinţei, întrucât El transformă imposibilul în posibil. Fii tare în credinţă şi nu te clătina. Chiar în aceste clipe există oameni care suferă mult din cauza credinţei, chiar îşi pierd viaţa din pricina lui Cristos. Cine le întărește acestora credinţa?
– tăria nădejdii. Dumnezeu întărește nădejdea noastră, El îşi ţine promisiunile pe care Le-a făcut copiilor Săi.
– tăria răbdării. Romani 15.1 ne sfătuieşte să nu spunem că nu mai putem răbda. Dumnezeu ne supune unui examen şi până când nu trecem acest test, El nu se va lăsa. Exemplul lui Iov, în a cărui casă au fost la un moment dat nu mai puțin de 10 sicrie în care erau aşezaţi copiii lui, este un exemplu grăitor în ceea ce privește răbdarea.
– tăria Scripturii. Chiar şi ateii cunosc uneori Scriptura, dar când vine vorba ca acest Cuvânt să le umple fiinţa, cât sunt de departe de această realitate.
– tăria Domnului. Niciuna dintre puterile enumerate mai sus nu poate exista fără ca Domnul să fie esenţa fiecăreia dintre ele. La cârma tuturor evenimentelor este Tata, gestionarea întregii vieţii pe această planetă este în mâna Lui.

4. Adevăraţii oameni ai lui Dumnezeu vor face mari isprăvi

Oare nu vorbim despre laudă atunci când vorbim despre acest punct? Nu! Întrucât privim spre Cel care generează faptele mari ale credinţei. Când ne punem încrederea în El, conştientizăm ca de la El ne vine puterea. Biruinţa asupra celui rău îi aparține Domnului Isus Cristos, Cel care a realizat deja aceasta la Golgota. În carul de biruinţă al lui Isus Cristos se află doar copiii lui Dumnezeu.

Nu am fost creați pentru iad, destinul nostru veșnic nu trebuie să fie pedeapsa, am fost creați pentru a trăi în Împărăția dragostei divine. Depinde de fiecare dintre noi, pe baza alegerilor noastre, ce destin îmbrățișăm!

(Mesaj expus de Elisei Bora, pastor al Bisericii Penticostale Betel din Mediaș, duminică, 25 ianuarie 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.