Nu există comentarii încă

Binecuvântarea familiei creştine

Referinţe: 2 Samuel 6.17-20a

familia   Există o ordine a priorităţilor din viaţa noastră, ordine de care ar trebui să ţinem seama: Dumnezeu-familie-rude-lume. Familia creştină trebuie să fie conectată la Cristos Domnul. Fiul lui Dumnezeu trebuie să fie Capul oricărei familii ce doreşte să-L onoreze pe Dumnezeu. Familia este de fapt o biserică în miniatură, care este conectată cu Cerul în vederea onorării Creatorului, iar familia are influenţă în lumea în care îşi desfăşoară activitatea.    Prin familia noastră trebuie să influenţăm în bine lumea ce ne înconjoară. Creştinul este:
– un om transformat prin Isus Cristos
– un membru al familiei
– un caracter bun printre rudele sale
– un bun cetăţean al societăţii
– o binecuvântare pentru lume
David îşi binecuvântează casa, pentru ca mai apoi casa lui să fie o binecuvântare pentru lume. Cum aducem binecuvântarea în casa noastră?

1. Trebuie să stabilim disciplină şi ordine

   Acesta este principiul cu care trebuie început. În ziua de azi haosul se manifestă în toate domeniile, dar aşa după cum fermierul are reguli precise în ceea ce priveşte cultivarea plantelor pentru a avea o recoltă frumoasă, tot aşa familia are nevoie de reguli clare, altfel haosul se va instala. Apostolul Pavel spunea: „Ci mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.” (1 Corinteni 9.27)

   Părinţii trebuie să-şi cunoască responsabilităţile, dar şi copiii trebuie să le cunoască pe ale lor. Există copii ce au fost ruinaţi din punct de vedere al dezvoltării caracterului lor din cauza indulgenţei părinţilor. Un exemplu elocvent menţionat în Biblie este cazul preotului Eli şi a copiilor săi (1 Samuel 2.22-36)

2. Trebuie să exprimăm spiritul şi practica Evangheliei

   Samuel a văzut exemplul bun al lui Eli şi l-a aplicat, Iosua a apreciat viaţa practică a lui Moise, iar rezultatul a fost declaraţia: „(…)Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului”. (Iosua 24.15b)
Timpul de închinare din familie presupune citirea Bibliei şi rugăciunea. Este important să stabilim principii, dar ele trebuie menţinute printr-o practică sănătoasă. Copii trebuie să vadă la părinţii lor transpunerea în practică a acestora. Contradicţia dintre afirmarea principiilor şi punerea lor în practică nu poate fi decât dăunătoare.

3. Trebuie să arătăm familiei interes şi afecţiune

   De multe ori ne raportăm la ceilalţi membrii ai familiei ca la nişte persoane nevrednice de respectul nostru. Trebuie să fim galanţi unul cu celălat. O relaţie caldă, afectuoasă ajută la dezvoltarea unei familii binecuvântate.

4. Trebuie să arătăm însemnătatea şi instrucţiunile închinării publice

   Copiii trebuie învăţaţi că locul public de închinare înaintea lui Dumnezeu este Casa lui Dumnezeu. Viaţa familiei determină o închinare publică sănătoasă sau dimpotrivă, greşită. Efortul conjugat al părinţilor este benefic pentru copii.
Câteva lucruri practice ce ne vor ajuta la îndeplinirea datoriilor noastre:
– unanimitate şi unitate între părinţi. Nu trebuie ca tata să spună ceva, iar mama să afirme contrariul.
– rugăciune pentru înţelepciune şi stăpânire de sine. Este necesar ajutorul lui Dumnezeu pentru a acţiona şi nu pentru a reacţiona.
– cere asistenţa lui Dumnezeu, mila şi îndurarea Lui. Suntem fiinţe sociale, iar dragostea firească trebuie să se transforme într-una dumnezeiască, nu trebuie să uităm îndurarea ce ni s-a arătat.

   Priviţi dincolo de efortul zilei de azi, dincolo de greutăţile pe care le întâmpinaţi. Aţintiţi-vă privirea spre binecuvântările viitoare, către copiii ce vor creşte într-un mod frumos. Se merită să-ţi binecuvântezi casa, se merită să investeşti în familia ta?

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 27 ianurie 2013)

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.