Nu există comentarii încă

Când postiți…

Când postiți, să nu vă luați o înfățișare posomorâtă, ca fățarnicii, care își sluțesc fețele, ca să arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun că și-au luat răsplata.
Matei 6:16

     De ani buni, ultima zi de MARȚI, din fiecare lună a anului, este pusă deoparte de membrii Bisericii Baptiste Betel din Mediaș pentru post și rugăciune. Sunt unii care se întreabă ce rost mai au aceste zile de post și rugăciune. Dacă Dumnezeu este dragoste, dacă este Atotputernic, nu poate El să-și ducă la îndeplinire planul Său și fără noi? Cu siguranță că poate, că adeseori mai mult Îl încurcăm în lucrarea Lui desăvârșită. Dar, El alege să ne implice și pe noi pentru binele nostru. Cot la cot cu Dumnezeu, devenim mai încrezători în El, mai motivați pentru lucrul la care suntem chemați și mai îndemânatici în cele spirituale. Postul și rugăciunea te aduc pe un pământ sfânt, unde și cele mai bune dorințe ale noastre pălesc în lumina prezenței lui Dumnezeu, pentru că înainte de a ne vărsa noi inima înaintea Lui trebuie să facem liniște, să-I auzim vocea. Și nu uitați un lucru, mare plăcere îi face lui Dumnezeu un credincios sau un grup de credincioși care se apropie de El cu sfială și cu teamă. Așadar, de ce postim?

I. În primul rând, trebuie să postim și să ne rugăm lui Dumnezeu pentru a fi biruitori în lupta cu forțele întunericului.
Când a intrat Isus în casă, ucenicii Lui L-au întrebat deoparte: „Noi de ce n-am putut să scoatem duhul acesta?” „Acest soi de draci” le-a zis El „nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post.” (Marcu 9:28-29)
Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:12).

II. În al doilea rând, trebuie să postim și să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să intervină printr-o trezire și înviorare spirituală.
În osteneli şi necazuri, în priveghiuri adesea, în foame şi sete, în posturi adesea, în frig şi lipsă de îmbrăcăminte! (2 Corinteni 11:27).

III. În al treilea rând, trebuie să postim și să ne rugăm pentru mântuirea celor nemântuiți.
Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug (Isaia 58:6);
Acest soi de draci” le-a zis El „nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post.” (Marcu 9:29);
Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării, a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Cristos, care este chipul lui Dumnezeu. (2 Corinteni 4:3-4).

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.