Nu există comentarii încă

Câștigul cel mare

Referințe: 1 Timotei 6.6-9

DSCN8924

Ne zbatem și ne frământăm în toate părțile, dar marele nostru câștig nu este ceea ce poate aduna omul în contul propriu, ci ceea ce are în inimă. Mulțumirea este obiectivul la care suntem chemați. Cum se poate câștiga un astfel de caracter? De unde vine un astfel de spirit? Mulțumirea se dezvoltă în terenul celui evlavios.

1. Mulțumirea vine atunci când o avem drept prioritate, nu câștigul!

Evlavia este liniștea sufletului, pacea interioară ce survine în urma încrederii depline în Dumnezeu. Omul credincios trebuie să fugă de ceea ce îl atrage spre dorința câștigului cu orice preț. Poți privi în sus, spre Dumnezeu, având o inimă mulțumitoare pentru ceea ce ți s-a dat sau poți privi în jos, spre lucrurile acestei lumi, marcat de dorința de a câștiga în permanență. Nu le poți avea pe amândouă! ”Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona” Luca 16.13b. Pe baza textului din 1 Timotei 6.17-19 putem găsi răspunsul corect la întrebarea: atunci, trebuie să fim săraci? Bogații și săracii vor sta înaintea lui Dumnezeu pentru a da socoteală cu privire la viața trăită. Modul în care ne raportăm la ceea ce avem, ne arată prioritățile pe care le avem.

2. Viziunea perspectivei eterne

Dacă ai succes în viața aceasta, pune-ți întrebarea: pe ce zid mi-am sprijinit scara ca să ajung sus?
– perspectiva eternă ne ferește de lăcomie. Lăcomia este o greutate ce se agață de ființa noastră și ne trage în jos. Lăcomia pervertește valorile pe care le avem în viață.
– perspectiva eternă ne va elibera de îngrijorare. Luca 12.13-15 ne arată că gândul la eternitate ne oferă perspectiva corectă pentru ca noi să nu mai fim legați de ceea ce este vremelnic.
– perspectiva eternă ne va scăpa de circumstanțele ce influențează fericirea noastră. Omul legat de Dumnezeu este fericit și atunci când este soare, dar și atunci când plouă. Când ne legăm de Cer, fericirea noastră nu mai este legată de ceea ce pune condiții: ”dacă…”

Trebuie să fim conștienți de adevărul scriptural: ”Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.” 1 Timotei 6.7. Dacă ne preocupăm de lucrurile acestei lumi și uităm de veșnicia ce ne-așteaptă, nu facem altceva decât să scăpăm din vedere esențialul: ”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6.33.

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 13 octombrie 2013)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.