Nu există comentarii încă

Ce dă autoritate mesajului creștin?

Referinţe: 2 Corinteni 1.1-5

cel rastignit   Duhul Sfânt este cel ce dă putere mesajului, iar Evanghelia este puterea. Apostolul Pavel este omul unui singur mesaj. El predica un singur lucru: Isus Cristos Cel răstignit! Pentru a știi cum să-ți pui în rânduială viața în legătură cu Dumnezeu singura posibilitate în acest sens este mesajul vestit de apostolul Pavel: Isus Cristos Cel răstignit!

1. Mesajul lui Pavel – vers.1-2

Deși nivelul de cultură și de pregătire teoretică a lui Pavel era unul remarcabil, el nu a apelat la acestea pentru a prezenta mesajul Evangheliei. Pavel a adus înaintea oamenilor într-un mod cât se poate de simplu lucrarea de ispășire a păcatelor, de salvare a oamenilor. Claritatea, simplitatea și îndrăzneala caracterizau vorbirea lui Pavel. A apărat adevărul, mesajul crucii nefiind unul pe care lumea să-l poată prelua și răstălmăci. Să dai oamenilor ceea ce le este necesar nu înseamnă să le dai ceea ce doresc. Nu întotdeauna ceea ce omul dorește este și necesar.

2. Metoda lui Pavel – vers.3-4

Frica și cutremurul reprezintă planul evanghelistic al apostolului. Un teolog de talia lui Pavel experimentează totuși slăbiciunea umană. De aceea nici noi nu trebuie să ne mirăm de astfel de stări. A aduce înaintea oamenilor mesajul lui Dumnezeu reprezintă un scop precis, o responsabilitate deosebită. Vestirea Evangheliei nu poate deveni o rutină, ea este de fiecare dată un eveniment interactiv, un fapt ce te pune la încercare și îți solicită concentrarea într-un mod deosebit.

3. Motivația lui Pavel – vers.5

Se poate observa un contrast puternic între înțelepciunea oamenilor și puterea lui Dumnezeu. Există oameni care pot folosi cu succes oratoria. Totuși, credința noastră trebuie să se bazeze pe puterea Dumnezeului care nu se schimbă. Statornicia lui Dumnezeu reprezintă elementul fundamental pentru mesajul Evangheliei. Doar Dumnezeu poate transforma ființa căzută numită om, doar El poate oferi totul în mod deplin.

Mesajul Evangheliei îi conduce pe oameni la cruce, iar la cruce oamenii găsesc drumul spre Casă. De la cruce se vede locul împărăției lui Dumnezeu, Casa pe care Tatăl Ceresc ne-a pregătit-o.

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 4 august 2013)

 

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.