Nu există comentarii încă

Cea mai importantă dorință a ucenicilor

JesusTeachesDisciplesReferinţe: Matei 16.13-18

După o perioadă de mai bine trei ani de umblare a ucenicilor împreună cu El, Domnul Isus găsește un prilej bun pentru a-i testa cu privire la viziunea pe care o au asupra Lui. Isus Cristos a dorit să aşeze mentalitatea ucenicilor pe un fundament solid, dar pentru a putea face acest lucru era necesară confruntarea gândurilor lor cu realitatea persoanei Fiului lui Dumnezeu. Aşadar, ce era necesar să cunoască ucenicii Domnului atunci şi ce trebuie să ştie ucenicii Domnului azi?

I. Cine ziceţi voi că sunt Eu?
Domnul Isus vroia că ucenicii să-şi afirme propriile crezuri, propriile idei şi convingeri cu privire la Cel pe care L-au însoțit în acei ani.

II. Cine zic oamenii că sunt Eu?
Este necesar să știm cine este Domnul Isus, dar trebuie să știm care este viziunea oamenilor din jurul nostru cu privire la persoana lui Cristos.

III. A cui este Biserica?
Este oare biserica a cuiva dintre noi? Este a vreunui pastor, a unui grup din biserică sau este a mea? Biserica este a lui Cristos, este Biserica Lui!
Ce poate avea un impact deosebit de puternic în viața oamenilor din jur?

1. Viața de rugăciune

Ucenicii nu I-au cerut Domnului Isus să-I învețe să predice mesajul Evangheliei, nici să interpreteze cântări, ci I-au cerut să-I învețe să se roage. Acolo este secretul, acolo este puterea. Timpul de rugăciune este timpul de legătură cu Dumnezeu. Orice altă activitate trebuie să se subordonate acestei activități. Dacă dimineața nu avem timp de relație cu Dumnezeu, nu vom mai avea timp în cursul zilei pentru că vom fi ocupaţi cu munca şi alte îndeletniciri, iar seara este posibil a mai apuca doar să bolborosim câteva cuvinte înainte de culcare. Asta este viața de rugăciune, asta este viața de părtăşie cu Dumnezeu?

2. Citirea Bibliei

În jurul tău vezi multe lucruri, unele deosebit de frumoase. Știi că nimic din toate acestea nu va rămâne veşnic? În schimb, nici măcar un cuvânt sau o virgulă din Cuvântul sfânt nu va trece fără să se împlinească. Acesta este Cuvântul pe care creştinul trebuie să-l citească şi să-l studieze.

3. Unde este comoara, va fi şi inima ta

”Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.” – Maleahi 3.10

4. Dorința de mântuire a semenilor

În jurul nostru sunt oameni ce caută în mod sincer să găsească un răspuns pentru frământările vieții lor. Cel ce știe cine este Dumnezeu şi care este calea adevărată spre mântuire va putea să stea fără a face nimic?

(Mesaj expus de pastorul Marius Ianc, duminică, 22 noiembrie 2015)

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.