Nu există comentarii încă

Cine este Acest Copil?

Referinţe: Isaia 9.1-7

1 Totuşi întunericul nu va împărăţi veşnic pe pământul în care acum este necaz. După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lângă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galileea Neamurilor.
2 Poporul, care umbla în întuneric, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.
3 Tu înmulţeşti poporul, îi dai mari bucurii; şi el se bucură înaintea Ta, cum se bucură la seceriş, cum se veseleşte la împărţirea prăzii.
4 Căci jugul care apăsa asupra lui, toiagul, care-i lovea spinarea, nuiaua celui ce-l asuprea, le-ai sfărâmat, ca în ziua lui Madian.
5 Căci orice încălţăminte purtată în învălmăşeala luptei şi orice haină de război tăvălită în sânge, vor fi aruncate în flăcări, ca să fie arse de foc.
6 Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
7 El va face ca domnia Lui să crească şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oştirilor.

   Cu aproximativ 700 de ani înainte, proorocul Isaia a vorbit despre nașterea lui Isus.
Înainte de nașterea unui copil, părinții se gândesc la numele pe care îl va purta acesta. În Biblie, numele oamenilor are o însemnătate aparte. Isaia vorbește despre patru nume care aveau să-L definească pe Regele Regilor. Numele despre care vorbește Isaia vorbesc despre Persoana și lucrarea lui Cristos.
Cine privea la bebelușul Mariei culcat pe paie, se putea întreba: cine este, de fapt, acest copil?
1. Un Sfetnic minunat
Aici este implicată înțelepciunea, priceperea, o abilitate deosebită de a învăța pe alții, de a-i îndruma pe oameni.
Un sfătuitor la îndemână, un consilier ce este disponibil oricând pentru a oferi cele mai bune sfaturi. Cine este acest copil? Mântuitorul venit în lumea noastră! Singurul specialist în problema relaționării corecte a omului cu Dumnezeu.
2. Un Dumnezeu tare
Acest nume ne revelează divinitatea copilului născut în iesle: acest copil este Dumnezeu-Fiul!
Ca și sfătuitor, El are planuri pentru noi. Ca și Dumnezeu, El face ca aceste planuri să funcționeze cu adevărat, pentru că vrea ca noi să fim tot mai asemănători Chipului Său.
3. Părintele veșniciilor
El are în Sine eternitatea. ”La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu” (Ioan 1.1).
Oamenii nu cunosc durata propriei vieți, însă El este viața. Cine Îl are pe Dumnnezeu, are viața. Omul muritor trebuie să se lege de Dumnezeul nemuritor.
Cel născut în ieslea din Betleem ne-a adus viața veșnică.
4. Domn al păcii
Lumea noastră este una tare agitată. De la copilul care își pierde repede răbdarea, până la omul în vârstă, cu toții suntem lipsiți de liniștea atât de necesară.
Omul ce recunoaște în Cel născut la Betleem Sfetnicul suprem, Dumnezeul Suveran care este propietarul eternității, acel om va avea pace. Dar nu orice fel de pace, ci chiar pacea lui Dumnezeu: ”Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte” (Ioan 14.27).
Oamenii lui Cristos sunt oameni ai păcii. Principiile lui Cristos sunt principii ale păcii. Impărăția lui Cristos este Împărăția păcii.
Trăiești în confuzie? El este Sfetnicul minunat!
Ești marcat de neputință? El este Dumnezeu tare!
Ești speriat cu privire la viitor? S-a născut Părintele veșniciilor!
Neliniștea este peste tine și casa ta? A venit Prințul păcii!
Veniți să-L vedem pe Pruncul născut, veniți să ne închinăm Lui și să-I închinăm viața noastră!

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminicã, 25 decembrie 2011)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.