Nu există comentarii încă

Conceptul biblic al mărturiei și slujirii creștine în era gâdilării urechilor

Referinţe: 2 Timotei 4.1-5

În ziua de azi oamenilor le place să audă lucrurile ce le sunt pe plac. Charles H. Spurgeon declara la un moment dat: ”Adevărul biblic este ca punctul culminant al unui munte: orice pas ai face într-o parte sau alta, ajungi pe o pantă abruptă și alunecoasă.” Creștinul trebuie să rămână pe piscul muntelui. Recuperarea este foarte dificilă, chiar imposibilă. Compromisul doctrinar adus de către liberalismul teologic modern distruge Biserica. Doctrinele false se infiltrează încet-încet în ceea ce ar trebui să stimuleze închinarea sinceră înaintea lui Dumnezeu. Creștinismul biblic pare să-și piardă autenticitatea și valoarea. Biserica se află în concurență cu lumea: ambele se luptă pentru a cuceri ideile, sentimentele și idealurile oamenilor. Cine va câștiga? Biserica se roagă și acționează pentru ca oamenii să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeu. Ideologia pe care unii încearcă să o propage este că marketing-ul Bisericii este deficitar comparativ cu cel al lumii. Totuși, Biserica este fundamentată pe principiile Bibliei.

Apostolul Pavel ne dă o mână de ajutor în găsirea adevărului revelat de către Sfânta Scriptură, cu privire la strategia Bisericii de a duce la cunoștința oamenilor mesajul lui Dumnezeu.

1. Te rog fierbinte înaintea lui Dumnezeu – vers. 1

Pavel dorește să-l facă pe Timotei (și nu numai!) să conștientizeze Persoana înaintea căreia își face lucrarea. ”Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca nişte slujitori ai lui Cristos şi ca nişte ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 4.1 La un moment dat vom fi judecați după felul în care ne-am raportat la Dumnezeu în viața noastră.

2. Propovăduiește Cuvântul – vers. 2

Ce fel de misiune este plăcută Creatorului? Lucrarea sa! În textul din cartea Neemia observăm întoarcerea poporului evreu din robie. Haosul și dezordinea acelei societăți este o priveliște dezolantă. În schimb, întoarcerea oamenilor spre Dumnezeu ne oferă o priveliște sublimă: revigorarea națiunii (Neemia, capitolul 8).
Sfânta Scriptură este singurul ghid pentru apropierea omului de Dumnezeu.

3. Propovăduiește la timp și nelatimp – timpul slujirii – vers. 2

Când este timpul potrivit pentru mesajul lui Dumnezeu? Tot timpul.

 4. Maniera slujirii – vers. 2

– mustră și ceartă: pentru cei care sunt într-o stare de conflict cu Dumnezeu
– îndeamnă: pentru cei ce au nevoie de mângâiere

5. Slujire fără compromisuri – vers. 3

Lumea încearcă să-i câștige pe oameni cu ajutorul distracției. Gâdilarea simțurilor are efect. De ce nu suportă oamenii învățătura sănătoasă? Pentru că iubesc păcatul! Biserica lui Dumnezeu nu oferă distracția pe care o caută lumea. Când vii în prezența lui Dumnezeu, te prăbușești. Creația se cutremură înaintea Creatorului.

6. Fii treaz – vers. 5

Vigilența în fiecare domeniu al vieții va avea ca efect succesul în slujirea Domnului. Atenția acordată vorbirii, privirii sau a comportamentului determină succesul sau insuccesul vieții noastre.
Este momentul să ne privim pe noi înșine. Suntem lumină în întunericul acestei lumi?

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 25 noiembrie 2012)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.