Nu există comentarii încă

Cum să fim mântuiți

Referințe: 1 Petru 1:1-5

imagesToată lumea se întreabă care este rostul vieții. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că Dumnezeu vrea să ne mântuiască pentru a trăi cu el aici pe pământ și apoi în veșnicie. Dacă ne uităm la viața apostolului Petru observăm cum Dumnezeu l-a mântuit din viața banală pe care o avea, el fiind un pescar care trudea de dimineața până seara. Când a mers după Isus el a vrut să fie primul din cei doisprezece, să se afirme. Dumnezeu l-a mântuit de dorința lui de a fi grozav, de a avea un nume și de a avea o poziție. Apostolul Petru a văzut în Domnul Isus o cale de a scăpa de sub ocupația romană și de a schimba orânduirile omenești. În înverșunarea lui nu a văzut dincolo de lucrurile pământești. Când Domnul Isus a fost prins, Petru s-a lepădat de El pentru a-și scăpa pielea. Dumnezeu l-a mântuit însă și de lașitatea lui. Mântuirea a fost posibilă prin:

1. Nașterea din nou

Această naștere din nou s-a realizat prin învierea Domnului Isus. Aspectul acesta l-a schimbat pe Petru radical. După ce s-a simțit total deznădăjduit când Domnul a fost răstignit, acum orizontul lui Petru se deschide. Cuvântul lui Dumnezeu de asemenea începe să șlefuiască, să transforme și să îl aducă în prim plan pe Domnul Isus.

2. Pietrele vii

Conform 1 Petru 2:4-8 Domnul Isus este piatra din capul unghiului, iar prin El putem și noi deveni pietre vii în Biserica lui. Aceasta se produce prin credința în El. Isus este mântuirea din falimente, lașități, frământări, trădări. El este soluția, dacă însă crezi. Atunci când crezi ești reabilitat.

3. Botez

Botezul este o reprezentare a faptului că am înțeles ce s-a întâmplat la cruce, ce a realizat Domnul Isus acolo și că dacă venim la El suntem mântuiți din orice păcat. Apropiindu-ne prin credință de El suntem curățiți. Botezul nu curăță de păcat, ci este imaginea a ceea ce Domnul a făcut în omul nostru lăuntric când ne-am apropiat de El prin pocăință și credință.

(Sintezã a mesajului expus de fr. Marius Sabou, pastor al Bisericii Baptiste Betel din Cluj-Napoca, sâmbătă, 19 octombrie 2013)

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.