Nu există comentarii încă

Dorința după ploaia spirituală

ilieReferințe: 1 Împăraţi 18.21-41

Avem nevoie de revigorarea bisericilor, avem nevoie de revigorarea familiilor, avem nevoie de trezire spirituală. Avem o sumedenie de griji şi frământări, iar aspectul relaţionării cu Dumnezeu a rămas pe dinafară. Ilie este omul care ne aduce cu picioarele pe pământ. De el s-a folosit Dumnezeu pentru a ne face să înțelegem care este în ochii Lui adevărata prioritate. Problema nu este la Creatorul nostru, ci problema este la oameni, la poporul Lui. În vremuri de declin spiritual iese cu-atât mai mult în evidență intervenția lui Dumnezeu.

Poporul Israel se afla într-o perioadă de declin spiritual, influența zeităţilor păgâne era evidentă, Dumnezeul părinților lor şi închinarea în faţa Lui au fost lăsate deoparte. Astăzi, influența religiilor orientale, a modului modern de gândire, se găsește la tot pasul. Este timpul pentru trezire spirituală, este timpul pentru a ne întoarce la Dumnezeul nostru. Să vedem câteva exemple din viaţa lui Ilie, aspecte prezentate în pasajul de faţă:

1. Rugăciunea

Cum a luat fiinţă Biserica Primară? Prin intermediul planurilor, cu ajutorul sponsorizărilor? Nu! Totul a plecat de la o întâlnire de rugăciune. Cum stai la capitolul acesta? Mai crezi în Dumnezeul căruia te rogi? Ilie nu este prezentat de Sfânta Scriptură drept un gigant, ci este prezentat drept „un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi”. El s-a rugat Domnului, iar Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea. Ilie a fost însă preocupat de întoarcerea la Dumnezeu a poporului Israel, el a fost un om pasionat de trezirea celor din poporul lui. Perseverența în rugăciune este răsplătită de către Dumnezeul căruia te rogi.

2. Decizia

Ilie îi provoacă pe evrei să ia o decizie cu privire la închinarea înaintea lui Dumnezeu. Vine în viaţa fiecăruia momentul în care trebuie să iei o decizie, vine o clipă în care este necesar să ştii calea pe care trebuie să mergi. Nu există o cale de mijloc, este doar calea din stânga şi cea din dreapta. Nu poţi fi căldicel, trebuie să fii rece sau în clocot, așa cum este scris şi în Apocalipsa.

3. Altarul

Altarul este legătura ta cu Dumnezeu. Poporul evreu avea altarul sfărâmat, relaţia lui cu Dumnezeu era distrusă. Neglijenţa sau intenția rea, nu știm care dintre ele a fost cauza pentru care altarul a ajuns în acea stare, dar el se afla într-o stare deplorabilă. Ilie a reconstruit altarul, a adus închinarea la Dumnezeu la o stare de actualitate. Trebuie să reconstruieşti altarul vieţii tale. Relaţia ta cu Dumnezeu trebuie refăcută, trebuie adusă la nivelul de renovare din temelii. Reconstrucţia relației cu Dumnezeu va avea drept rezultat binecuvântarea din partea Lui.

4. Sfinţenia

Simbolistica focului în Sfânta Scriptură merge pe două planuri: Duhul Sfânt şi judecata. Duhul Sfânt te îndeamnă la sfinţenie, dacă nu doreşti însă aceasta alternativă va rămâne judecata lui Dumnezeu. Ilie a îndemnat poporul evreu la întoarcere către Dumnezeu, l-a îndemnat la restaurare şi sfinţire, dorința lui a fost una de refacere a relației omului cu Dumnezeu.

Dumnezeu este dornic să intervină, însă am văzut câteva aspecte din care iese în evidență faptul că şi nouă ne revin anumite îndatoriri, lucruri pe care trebuie să le facem, fiind necesar să ne implicăm în apropierea de Dumnezeu.

(Mesaj expus de Daniel Ciobanu, pastor al Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, duminică, 16 august 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici
[audioplayer file=http://betel-medias.sermon.net/20471006/controller/link/action/podcast/type/audio_dorintadupaploaiaspirituala/id/2419260.mp3]

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.