Nu există comentarii încă

Dumnezeu vorbește

Referințe: Evrei 1:1-4

tundrea1. Dumnezeu a vorbit

   Întotdeauna, Dumnezeu și-a manifestat preocuparea de a vorbi cu omul. El vrea să fie auzit pentru că are de transmis un mesaj, vrea ca noi să Îl cunoaștem, să intrăm într-o relație cu El, vrea să ne învețe, vrea să-I aparținem Lui. De-a lungul existenței omului, Dumnezeu a vorbit în multe feluri, s-a manifestat în diferite moduri în relație cu oamenii. Întotdeauna s-a adaptat, astfel încât omul să înțeleagă: Domnul a vorbit prin îngeri, prin cutremure, prin visuri, prin vedenii, dintr-un rug aprins, în mod direct lui Moise. Reacția omului la vorbirea Domnului nu a fost însă una fericită. În cartea Exodul, vedem cum omul refuză vocea sau manifestarea lui Dumnezeu, care voia să vorbească direct poporului, astfel încât Moise este intermediarul care aduce mesajul Lui Dumnezeu. Mai mult, respingând domnia, autoritatea directă a Domnului (vezi cartea Samuel, cand poporul cere un împărat ca celelalte popoare), omul se îndepărtează tot mai mult de Creatorul său.

2. Dumnezeu vorbește

   După patru sute de ani în care Dumnezeu nu și-a mai manifestat în mod direct prezența, El vorbește din nou. Modul în care Domnul vorbește acum este sublim. Slava și măreția Lui au coborât pe pământ printre oameni, prin Domnul Isus. Mesajul lui Dumnezeu este acum vizibil, palpabil, la îndemâna tuturor. Prețuirea noastră în ochii lui Dumnezeu este revelată în Domnul Isus, a cărui dragoste s-a arătat la Golgota, unde am fost răscumpărați cu cel mai scump preț: Cel, prin care s-a făcut, totul a murit pentru păcatele noastre, a înviat și mijlocește pentru noi la dreapta Tatălui. Domnul Isus răspândește acest mesaj de o valoare inestimabilă, de peste două mii de ani. Vorbirea Lui însă, se apropie de sfârșit. Domnul va reveni în curând pe pamânt să culeagă roadele mesajului transmis oamenilor. Auzim noi mesajul pe care Domnul ni-l transmite?! Ascultăm noi glasul Său?!

(Sintezã a mesajului expus de fr. Ilie Țundrea, pastor al Bisericii Baptiste „Sfânta Treime” din Tinăud, duminică, 03 martie 2013)

 

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.