Nu există comentarii încă

Împărăția Cerurilor

KingdomReferințe: Matei 13.44-46

În capitolul 13 al Evangheliei după Matei sunt prezentate 7 pilde ale Împărăţiei, o Împărăţie pentru care ucenicii Domnului au fost în stare să trăiască viaţa, chiar până la moarte.

I. Prima pildă prezentată este cea a unei comori găsite în pământ. Împărăţia lui Dumnezeu este comparată cu o comoară descoperită de către un om. Este necesar să înțelegem adevărata valoare Împărăţiei. Să observăm câteva motive pentru care oamenii nu sunt în stare să înțeleagă această valoare:
1. Nu sunt gata să plătească prețul. În situația în care înțeleg care este prețul pe care trebuie să-l plătească, îl socotesc că fiind unul prea mare pentru ei, şi astfel îl refuză.
2. Nu realizează valoarea Împărăţiei. Numai cei care descoperă Împărăţia și îi înțeleg valoarea sunt gata să plătească orice preț, doar aceia vor avea parte de bucuria deplină. Când avem perspectiva lui Cristos, Duhul Sfânt ne va arăta valoarea adevărată.

II. Cea de-a doua pildă prezentată este cea a negustorului ce caută perle. Împărăţia lui Dumnezeu este comparată cu un negustor ce caută perle frumoase. Nu caută orice fel de perlă: ea trebuia să fie una perfectă! Ni-l putem imagina pe negustor folosindu-şi întreaga viaţă în căutarea perlei perfecte. Trebuie să înțelegem că prețul pe care este necesar să-l plătească este de fapt, totul. Tot așa este şi cu Împărăţia lui Dumnezeu: dedicarea trebuie să fie totală. Prețul pentru noi este acela de a lăsa totul pentru primirea răsplătirii eterne.

În cele două pilde prezentate pot fi identificate două tipuri de oameni: oameni peste care „dă” Împărăţia Cerurilor şi oameni care caută Împărăţia Cerurilor. Prețul căutării Impărăției este mare, dar răsplata este și mai mare: viața veșnică în prezența lui Dumnezeu (Matei 19.27-30).
Împărăţia Cerurilor nu este un mit, nu este o fantezie şi, în plus, Împărăţia Cerurilor este aproape!

(Mesaj expus de fr. Beni Cruceru, pastor în Slatina, jud. Olt, duminică, 25 mai 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.