Nu există comentarii încă

Întâlnire tineret și familii tinere

În data de 24 mai 2014 tinerii bisericii împreună cu familiile tinere au avut un timp de părtăşie, în care au cerut călăuzirea Domnului peste vieţile lor. Invitat la acest timp special a fost Beni Cruceru, pastor în Slatina, jud. Olt, împreună cu soția sa, Alina. Textul asupra căruia s-a concentrat atenția în mod special a fost Evanghelia după Matei, capitolul 18.21-35.

Lecţia importantă ce a reieşit din acest text a fost iertarea. Dacă este să ne gândim la un cuvânt ce ar putea rezuma Evanghelia, oricare din următoarele ar fi potrivit: credinţa, dragostea, ispăşirea. Însă oriunde ai desface firul Evangheliei, de-acolo ar curge iertare. Lecţia iertării oferită de Dumnezeu a putut fi regăsită într-un mod absolut remarcabil şi în pasajul menționat deja. Nu orice fel de iertare, ci una cu totul şi cu totul deosebită, o iertare pe care suntem chemați să o practicăm şi noi.

Avertismentul pe care Îl face Domnul Isus este că, dacă nu iertăm şi noi în mod desăvârşit, așa cum face Dumnezeu cu noi, nici El nu ne va ierta. Un principiu ce reiese din acest text, şi din contextul întregului capitol, este acela că: „Sângele Domnului Isus a spălat orice păcat, chiar şi păcatele îndreptate împotriva noastră”. Așadar, nu ne rămâne altceva de făcut decât să solicităm sprijin din partea lui Dumnezeu pentru a ierta în chip desăvârşit şi să punem în practică iertarea.

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.