Nu există comentarii încă

Manifestarea oamenilor la venirea lui Mesia

Referinţe: Ioan 1.10-13

Primul capitol din Evanghelia după Ioan este o descriere fascinantă a întrupării Domnului Isus Cristos, a coborârii Sale printre noi.
– Evrei 1.1-2: ”După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.”
– Galateni 4.4-5: ”Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, ca să căpătăm înfierea.”
Care este miracolul? Dumnezeul infinit să se materializeze într-un pumn de țărână.

1. Cristos nu a fost băgat în seamă – vers. 10

– realitatea istorică: a venit în lume
– adevărul istoric: lumea a fost creată prin El
– tragedia istorică: lumea nu L-a cunoscut
Isus Cristos a trecut prin fazele dezvoltării noastre omenești: copilărie, adolescență, maturitate. Pământul pe care locuim este planeta ce a fost vizitată de către Dumnezeu, cu toate acestea oamenii L-au ignorat. Cinstea arătată de Dumnezeu oamenilor nu a fost arătată de către oameni lui Dumnezeu. Crăciunul este golit fatalmente și într-un mod bine regizat de ideea nașterii Domnului Isus. Nu se mai aud urările de ”Crăciun fericit”, ci sintagma ”Sărbători Fericite”. Lumea nu L-a cunoscut. Tu Îl cunoști?

2. Cristos respins de ai Săi – vers. 11

Ignoranța lumii nu este cel mai grav lucru. Dumnezeu a venit acasă, în Țara Sfântă, la poporul Său, dar cei de-acasă L-au respins. Ei știau că va veni, profeții au vorbit despre venirea Sa: Moise, Isaia, Ieremia, Daniel, Zaharia, Maleahi sunt doar câțiva dintre ei. Mai mult, cei din poporul Său au uneltit în vederea omorârii lui Cristos. Mesagerii lui Dumnezeu au fost omorâți și ei de-a lungul veacurilor. Atitudinea aceasta continuă și azi. Priviți în jur, priviți în noi înșine: cât de mult este prezent Dumnezeu în viața noastră?

3. Cristos primit prin credință – vers. 11-12

Deși oamenii L-au respins, au fost totuși unii care au dorit să-L accepte ca și salvator. Versetul 12 este cheia întoarcerii omului spre Dumnezeu: ”Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Biblia nu te lasă în ceață: cel ce crede în Dumnezeu devine copilul lui Dumnezeu!
– cei ce L-au primit: înseamnă bun venit
– cei ce cred: reprezintă încredere deplină, așezarea în mâna lui Dumnezeu a întregii vieți
– au primit dreptul: se referă la privilegiu, cinste, onoare. Dumnezeu nu era obligat să ne salveze, dar ne-a făcut această favoare.

4. Cum devenim copiii lui Dumnezeu? – vers. 13

– nu devenim prin descendență naturală, nu moștenim din tată-n fiu statutul de copii ai lui Dumnezeu
– nu este o decizie umană. Această decizie o aplică Dumnezeu vieților noastre prin credință
– nu este vorba despre voia vreunui om
– este vorba de voia lui Dumnezeu. Nașterea din nou este actul pe care-L face Dumnezeu, nu sunt implicate faptele omului, ci credința omului în Dumnezeu.
A existat în viața ta un moment în care ai decis să crezi pentru totdeauna în Dumnezeu? Dacă nu ai făcut încă acest pas, poți face acum această alegere. Decizia este a ta!

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 23 decembrie 2012)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.