Nu există comentarii încă

Poporul iubit de Domnul

Referințe: Daniel 11:32

Elisei Bora   Dumnezeu și-a ales un popor prin care s-a revelat omenirii. Robul Său, Daniel, era un om care îl cunoștea pe Dumnezeu și de care Domnul se folosea să vorbească poporului Său. Prin Dumnezeu, poporul are identitate, îl cunoaște pe Creatorul universului, îi cunoaște căile. Și noi putem face parte din poporul Lui Dumnezeu, aceasta însă presupune ca noi să îl cunoaștem pe El.

Cum îl cunoaștem pe Dumnezeu?!

   Dumnezeu ne ajută să-L cunoaștem, ni se revelează prin creație, prin Sfânta Scriptură, prin Biserica Sa, dar mai ales prin Fiul Său care s-a făcut om, a trăit printre noi și a purtat păcatele noastre la cruce.  În Romani 1:21 observăm că sunt oameni care îl cunosc pe Dumnezeu, însă superficial. Nu este de ajuns să știm despre Dumnezeu, trebuie să-L cunoaștem personal, să avem o relație cu El. Viețile noastre pot reflecta cât de mult îl cunoaștem, un om care îl cunoaște cu adevărat fiind plin de adevăr, de credință, de putere. De asemenea Domnul ne-a dat înțelepciune pentru a-L cunoaște, conform 1 Ioan 5:20, astfel încât noi trebuie să căutăm să ne apropiem cât mai mult de El.

Caracteristicile poporului Lui Dumnezeu

Poporul Domnului este tare în credință, în nădejde, care este o comoară a sufletului, în răbdare, care duce la o nădejde neclintită, precum și în Scripturi. Poporul Său îi cunoaște Cuvântul, îi recunoaște glasul, îi știe căile și este capabil de mari isprăvi.

Dumnezeu ne vrea în poporul Său

   Prin Duhul Sfânt, Domnul lucrează, vrea să ne cucerească pentru o veșnicie împreună cu El. Domnul Isus a biruit puterea întunericului, a negurei păcatului, și numai prin El putem face parte din poporul Său. Prin sângele Lui, biruim lumea, îl biruim pe cel rău, în Hristos avem o viață nouă, o identitate nouă. În lupta noastră de pe acest pământ, Domnul nu ne lasă singuri, ci ne echipează corespunzător astfel încât biruința va fi de partea noastră. Făcând parte din poporul Lui Dumnezeu, vom ajunge și noi să fim cu El, în slava cerească și să fim ca El.

 (Sintezã a mesajului expus de fr. Elisei Bora, pastor al Bisericii Penticostale din Mediaș, vineri, 22 februarie 2013)

Ascultă audio la calitate bună:

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.