Nu există comentarii încă

Program grupa mijlocie – 10 septembrie 2017

În pragul unui nou an şcolar, facem o scurtă retrospectivă a celor trecute, dar şi planuri pentru viitor.

Oare ce-i place cel mai mult lui Dumnezeu? Lui Îi place lauda şi recunoştinţa oamenilor, de aceea rugăciunea este calea cea mai bună pentru a împlini acestea. Aşadar, orice lucru bun începe cu rugăciune.

Prietenia

Ce ar trebui să facă un băieţel sau o fetiţă pentru a deveni prietenul tău sau prietena ta? Ce îţi place cel mai mult la un prieten? Cum păstrezi o prietenie? Cum ţi-ar place să se comporte prietenul tău sau prietena ta cu tine?

Să vedem câteva exemple de oameni ce au fost prieteni cu Dumnezeu:

Adam, primul om de pe Pământ, se plimba împreuna cu Dumnezeu şi vorbea cu El. Toate acestea până când Adam a păcătuit.

Avraam. Acestui om Dumnezeu îi spune să plece într-o ţară depărtată, într-o călătorie lungă, făcându-i promisiuni minunate.

Moise a fost omul prin intermediul căruia Dumnezeu a comunicat poporului Său modul prin care oamenii se pot apropia de Creator.

Daniel a început relația sa de prietenie cu Dumnezeu încă din tinereţea lui. Deşi a a avut parte de încercări deosebite în viaţa lui, Daniel L-a preţuit mult pe prietenul său cel mai bun, Dumnezeu.

Maria a fost mama Domnului Isus. Ea a fost nu numai fiul ei, ci şi prietenul cel mai bun. Prin intermediul Lui, oamenii au avut posibilitatea de a se împrieteni din nou cu Dumnezeu.

Poţi ştii lucruri multe despre Dumnezeu, dar asta nu înseamnă că este prietenul tău şi, mai ales, prietenul tău cel mai bun. Poţi cunoaşte un om, poţi cunoaşte multe lucruri despre el, dar aceasta nu înseamnă că este prietenul tău.

După ce am văzut câteva exemple de oameni ce L-au avut prieten pe Dumnezeu, putem înţelege faptul că Domnul Isus a venit în lumea noastră pentru că Dumnezeu doreşte şi azi ca El să fie prietenul nostru cel mai bun. Cum răspundem noi acestei oferte? Vrem noi să fim prietenii lui Dumnezeu?

 

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.