Nu există comentarii încă

Se caută oameni cu viziune

Referințe: Neemia, capitolul 1

nehemiah5Poporul evreu și cetatea Ierusalimului se aflau într-o stare deplorabilă, ei aveau nevoie de restaurare, aveau nevoie de nădejde. După 150 de ani de la nimicirea cetății, Neemia apare ca omul providențial, unealta pe care Dumnezeuvo folosește pentru reabilitare. Vremurile pe care le trăim sunt oarecum asemănătoare. Moralitatea și viziunea cea bună asupra lucrurilor sunt călcate în picioare. Biserica își pierde încetul cu încetul rolul de slujire al lui Dumnezeu. Este o imperioasă nevoie de oameni care ascultă de Creatorul lor, oameni care se pun în slujba Sa și care duc la îndeplinire planul Său.

1. Oamenii cu viziune se vor confrunta întotdeauna cu probleme

   Neemia avea parte de o viață prosperă, din care nu-i lipsea pacea, împreună cu tot ceea ce îi oferea un trai liniștit (vers.1). Apare însă momentul în care liniștea este zdruncinată, seninătatea și pacea sunt clătinate, viața atât de așezată este dată peste cap (vers.2,3). La auzul veștilor rele legate de situația din patria natală, Neemia alege să intre într-o stare de post și rugăciune, se smerește înaintea lui Dumnezeu, așezându-se pe genunchi timp de mai multe zile (vers.4). Mintea îi este frământată de numeroase gânduri, dar inima lui ajunge să fie una vizionară: Dumnezeu are un plan special pentru Neemia. Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, viziunea Lui se dorește a fi aplicată în viețile noastre.

2. Oamenii cu viziune practică o viață de rugăciune

   Pentru a avea o viziune potrivită cu planurile lui Dumnezeu este nevoie de o viață îmbibată cu rugăciune:
– rugăciunea vizionară Îl laudă pe Dumnezeu (vers.5). Aceasta îi învăța și Domnul Isus pe ucenici: ”Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău” – Matei 6.9.
– rugăciunea vizionară are nevoie de perseverență (vers.6a). ”Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase” – Luca 18.1.
– rugăciunea vizionară implică pocăința (vers.6b,7). Înaintea lui Dumnezeu trebuie să venim așa cum suntem, întrucât El ne cunoaște.
– rugăciunea vizionară implică promisiunile lui Dumnezeu (vers.8-10). Sunt multe și mărețe promisiunile Domnului, trebuie să ne legăm de ele.
– rugăciunea vizionară implică parteneri de rugăciune (vers.11). Neemia i-a molipsit și implicat pe alții.

3. Oamenii cu viziune acceptă providența lui Dumnezeu

– Poziția în care te afli nu este un accident, locul în care te afli nu este o întâmplare. Ceea ce se întâmplă în viața ta nu este la întâmplare. Ce dorește Dumnezeu de la tine?
– Prosperitatea nu este un accident. Resursele pe care ți le-a dat El nu sunt rezultatul norocului. Folosește-le cu înțelepciune!
– Puterea nu este un accident. Poate te afli într-o poziție cu un grad oarecare de autoritate, de influență. Nu abuza de ea, ci folosește-o pentru onorarea lui Dumnezeu. Pentru vindecarea lui Naaman a fost folosită… o fetiță.

Este nevoie de oameni cu viziune? Tu poți fi unul dintre ei! „Vorbeşte, căci robul Tău ascultă” – 1 Samuel 3.10. „Iată-mă, trimite-mă!” – Isaia 6.8

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 22 septembrie 2013)

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.