Nu există comentarii încă

Situații fără speranță

vindecareReferințe: Marcu 5.22-34

Găsim în Sfânta Scriptură situaţii care, pentru mintea umană, sunt fără ieșire. Şi totuși, pentru Dumnezeu nu este o problemă să găsească o cale de ieșire din asemenea situaţii complexe. Domnul Isus se confruntă cu situații inimaginabile şi găsește soluții, oricât ar părea de imposibilă rezolvarea lor. Pentru că este Dumnezeu! Pentru El nu există situație imposibilă, nu există păcat prea mare pentru ca El să nu-l poate ierta, nu există boală care să nu fie vindecată, nu există criză ce să nu poată fi soluţionată.

În drumul Lui spre casa unei femei ce avea nevoie de vindecare pentru fetița ei, Domnul Isus transformă viaţa unei alte femei într-un mod radical, complet şi permanent. Oare poate interveni şi în viaţa mea, oare ascultă şi rugăciunea mea? Textul de azi ne vorbeşte despre un Dumnezeu care poate, care se implică, căruia Îi pasă. Este nevoie însă ca şi noi să ne lăsăm atunci de El. În situaţiile imposibile, există speranţă! Ce este ciudat, este faptul că deși înaintăm în vârstă și în viața de credință, în loc ca experiențele de viață și de credință să ne apropie tot mai mult de Dumnezeu, parcă nu se întâmplă acest lucru. Este timpul să revizuim acest aspect al vieții noastre.

1. Suferinţa femeii – vers. 24-26

– Necazul fizic. Starea ei fizică era una deplorabilă, lipsită de putere şi energie, literalmente se târa de la o zi la alta.
– Necazul medical. Deși a intervenit la mulți medici contemporani ei, niciunul nu a reușit să o vindece. Mai mult, toate procedurile medicale i-au provocat o și mai mare suferință.
– Necazul social. După Legea mozaică oricine s-ar fi atins de ea, ar fi fost necurat. Asemenea unui lepros, femeia era izolată la marginea societății.
– Necazul emoţional. Din punct de vedere emoţional, era respinsă constant de oamenii ce o cunoșteau.
– Necazul religios. Levitic, capitolul 15, vorbește despre necurăția unor persoane aflate într-o asemenea situație. Ea nu se putea duce la Templu, nu se putea închina împreună cu alte femei.
– Necazul financiar. „A cheltuit tot.” Fără familie, fără prieteni, fără banii pe care-i cheltuise, se afla într-un impas pe toate planurile.

2. Neliniștea femeii – vers. 26

Odată cu sângele scurs prin intermediului hemoragiei, se scurgea chiar viața unei asemenea femei.
I. Femeia este exemplul omului păcătos, despărțit de Dumnezeu. Așa cum ea a avut nevoie de a fi atinsă de Dumnezeu, oamenii din jurul nostru au nevoie de atingerea lui Dumnezeu. Toți cei care stau departe de Dumnezeu, se află în pragul falimentului spiritual. Oamenii de lângă noi se îndreaptă spre iad, vorbim aici despre prieteni ai noștri, despre vecinii noștri, despre cei din familiile noastre, despre toți cei care nu Îl cunosc.
II. Femeia îl poate reprezenta și pe credinciosul care nu vine cu adevărat la crucea lui Cristos, umblă apăsat de povara prea mare pe drumul unei vieţi ce ar trebui să fie o viaţă de biruinţă.

3. Motivaţia femeii – vers. 28

Nu-i suficient să cunoști despre Isus, trebuie să-l cunoști pe Isus. Femeia a crezut din toată inima că doar Domnul o poate ajuta în situația în care se afla. A existat însă un risc: dacă ar fi fost recunoscută, ar fi putut fi lovită cu pietre până la moarte. Disperată să scape de povara ei, a mers însă până la extrem. L-a căutat pe Domnul Isus şi aceasta a însemnat salvarea ei. Există un singur Nume care poate aduce salvarea eternă!

4. Salvarea ei – vers. 29-34

O singură atingere de Domnul slavei a adus rezolvarea problemelor ei pe toate planurile.
– rezolvare puternică. Vindecarea s-a făcut dintr-o dată, nu a fost o rezolvare treptată, graduală, ci dimpotrivă, totul s-a rezolvat pe loc.
– rezolvare personală. Deși vindecată, ea se afla încă în pericol din partea oamenilor din jur, cu toate acestea „a spus tot adevărul”.
– lucrarea Mântuitorului. Domnul Isus a recunoscut vindecarea permanentă a femeii, prin cuvintele Lui a pecetluit soarta în bine a acestei femei ce avea atâtea probleme.

Mărturiseşte azi tot adevărul cu privire la viaţa ta, iar El te va căuta cu privirea, cuvintele Lui îți vor aduce vindecarea spirituală de care ai nevoie.

(Mesaj expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 9 noiembrie 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.